Verkkokaupan sopimusehdot

Voimassa 1.11.2013 alkaen

Yleistä verkkokaupasta

Verkkokaupan tuotteita myy Kalustemeri Oy, Y-tunnus 2210174-0. Myymme tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisölle. Alle 18-vuotiaan on esitettävä holhoojan yhteystiedot ja suostumus alaikäisen asioimiseen turunkaluste.fi. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Yrityksellä on myymälä ja varasto Turussa, osoitteessa Puutarhakatu 19, 20100 Turku.

Asiakaspalvelu tapahtuu puhelimitse numerosta 0440 661 761 tai sähköpostitse: myynti@turunkaluste.fi

Seuraavat sopimusehdot sisältävät Turunkaluste.fi  ja sen asiakkaiden välisen kaupankäynnin säännöt ja ehdot. Sopimusehtoihin ja niiden noudattamiseen sovelletaan Suomen lakia.

Tilaaminen

Tuotteet  tilataan pääsääntäisesti internetin välityksellä osoitteesta www.turunkaluste.fi  ostoskorin kautta. Tilaaja on aina vastuussa tilaamiensa tuotteiden itse valituista ominaisuuksista, ja velvollinen tarkistamaan ne halutuiksi ennen tilauksen lähettämistä eteenpäin. Asiakkaan maksettua tilauksen on tehty sopimus sitova, eikä sitä kumpikaan osapuoli voi yksipuolisesti muuttaa. Tilauksen tehtyään asiakkaan on katsottu hyväksyneen tilaus- ja sopimusehdot, tuotteen ominaisuudet, voimassa olleet tarjoukset ja toimitusajat, ja ymmärtäneen informaatioiden sisällön, esimerkiksi sen, että tuotteen väri voi luonnossa poiketa nettikaupan sivuilla esitellyistä värimalleista.

Tilausvahvistus

Kaikki tilaukset vahvistetaan sähkäpostilla  Tilausvahvistus saapuu asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen heti tilauksen saavuttua. Tilausvahvistus sisältää tilauksen numeron, yhteystiedot, asiakkaan tiedot, tuotteen pääominaisuudet, kuljetuksen ja tuotteiden hintatiedot. Lähetämme tämän jälkeen vielä asiakkaalle toisen ilmoituksen arvioidusta toimitusajasta saatuamme sen tavarantoimittajalta.

Maksutavat

Tuotteet ja niiden toimitus tai kuljetuskulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Toimituskulut ovat kiinteät, tuotteiden lukumäärästä tai koosta riippumatta. TurunKalusteen verkkokaupan sivuilla olevat tuotteet maksetaan pankkikortilla tai  luottokortilla (Visa, Visa electron, Mastercard), Joustoraha laskulla tai osamaksulla, Collectro laskulla tai Collectorosamaksulla Klarna laskulla tai Klarnatilillä. Asiakkaat ja Yritykset ja yhteisöt voivat tilata myös ennakkolaskulla jolloin tuote tilataan kun maksu näkyy yrityksen tilillä. Tutustu maksutavoihin tarkemmin.

Kuljetus ja toimitushinnat

TurunKalusteen verkkakaupassa on käytössä seuraavat toimitusmaksut.

 • Nouto myymälästä 0 €
 • Pientuoteiden toimitusmaksu noudettuna lähimmästä toimipisteestä 10 €,
 • Pientuoteiden toimitusmaksu kotiintoimitettuna 20 €,
 • Mattojen, lamppujen, taulujen ja tekstiilien toimitusmaksu noudettuna lähimmästä toimipisteestä hinta 20 €
 • Mattojen, lamppujen, taulujen ja tekstiilien toimitusmaksu kotiintoimitettuna hinta 30 €
 • Huonekalujen toimitus Matkahuollolla tai Postilla nouto lähimmästä toimipisteesstä 30 €
 • Kuljetus Turun talousalueella asiakkaalle kotiin sisälle huoneistoon toimitusmaksu on 30 €
 • Huonekalujen toimitus 1:lle ulko-ovelle 50 €
 • Isokokoisten Huonekalujen tuotteiden ja sohvien toimitusmaksu 80 €
 • Sohvaryhmien ja jenkkisänkyjen toimitus 1:lle ulko-ovelle 100 €

Toimitettaessa I:lle ulko-ovelle on mahdollista valita toimitustavalle Lisäpalvelu

 • Soitto ennen toimitusta 5 €
 • Pakkauksen purku ja roskien poisvienti 15 €
 • Toimitus haluttuna ajankohtana 30 €
 • Tuotteiden sisäänkanto – sisältää tarvittaessa apumiehen 65 €
 • Vanhan huonekalun poisvienti 45 €

Lisää kuljetustavoista ja maksuista

Vaikka asiakas voi valita toimitustavan tilauksen yhteydessä ei se aina vastaa tavarantoimittajan tapaa hoitaa tuotteen kuljetus asiakkaalle. Näin tapahtuessa  voimme joutua perimään asiakkaalta käytettävän kuljetusmuodon ja maksetun kuljetusmuodon erotuksen. Pääsääntöisesti kunkin tuotteen yhteydessä kerromme kunkin tuotteen minimikuljetushinnan. Tilatessa useampia tuotteita tulee kuljetuksesta tulee maksaa tilattujen tuotteiden kalleimman minimikuljetushinnan mukaisesti, jolla kaikki tuotteet kuljetetaan asiakkaalle.

Toimitus ja kuljetus

TurunKaluste on sitoutunut toimittamaan tuotteet asiakkaalle mainittujen toimitusehtojen ja aikojen puitteissa. Emme kuitenkaan vastaa sellaisista viivästyksistä, joihin yritys ei ole osallinen eikä itse pysty vaikuttamaan, kuten maahantuojan tai tehtaan tuotannollisista tai muista ongelmista. Yritys on velvollinen ilmoittamaan asiakkaalle tuotteen saatavuuteen, toimitusaikoihin tai tuotteen laatuun ja ominaisuuksiin liittyvistä muutoksista asiakkaalle kuluttajansuojalain mukaisesti viivytyksettä, ja viimeistään ennen tuotteessa mainitun toimitusajan päättymistä.

Tuotteiden kuljetuksen asiakkaalle hoitavat useat luotetut kuljetusliikkeet. Kuljetusliikkeet toimittavat tuotteet tilausajankohtana voimassa olleiden toimitusaikojen sisällä. Kuljetusliikkeestä riippuen tuotteet kuljetetaan huoneistoon tai ulko-ovelle asti tai niin lähelle kuin se normaalisti jakeluautolla on mahdollista. Asiakkaan tulee varautua vastaanottamaan lähetys kerrostalon alaovella.Kuljetus ei sisällä kerrostalon kerroksiin kantamista tai asuntoon sisälle tuomista esim omakotitalossa tai rivitalossa. Kerrostalon kerroksiin tai huoneistoon sisälle kantaminen on saatavana lisäpalveluna tarvittaessa. Kuljetuksen hoitava kuljetusliike ottaa ennen kuljetusta yhteyttä asiakkaaseen. Kuljetukset tapahtuvat pääsääntöisesti virka-aikana, mutta voitte sopia kuljetusliikkeen edustajan kanssa teille molemmille sopivan kuljetusajan jos ehdotettu aika ei sovi.

Tilaaja on velvollinen ilmoittamaan toimitusosoitteen tarkasti. Yritys ei vastaa minkäänlaisista seuraamuksista eikä kuluista, jos asiakas on ilmoittanut osoitetietonsa virheellisesti tai ei ole ilmoittanut muuttunutta toimitusosoitetta ajoissa tai ollenkaan. Siinä vaiheessa, kun kuljetuksen hoitava kuljetusliike on ottanut tuotteen kuljetettavakseen, ei osoitetietoja voi enää muuttaa kuin lisähinnasta.

Asiakkaan ostaessa useamman kuin yhden tuotteen kerralla, tuotteet saattavat saapua erikseen toimitettuina, Rahtikulua asiakas maksaa vain yhden kerran. Rahti veloitetaan tuotteiden tilaamisen yhteydessä kalliimman kuljetustavan mukaisesti.

Kuljetusvaurio

Kuljetuksen aikana aiheutuu joskus pakkausten repeämisiä tai kolhiintumisia. Kuluttajakaupan mukaisesti TurunKaluste on vastuussa tuotteesta jos se häviää tai rikkoutuu asiakkaalle toimitettaessa. Tuotteen vahingoittuessa tai hävitessä Turun Kalusteseen palauttamisen yhteydessä on tuotteesta vastuussa asiakas tai kuljetuksesta vastuussa ollut kuljetusliike.

Tuotteen luovutushetkellä asiakkaan tulee tarkistaa pakkausten ulkonäkö. Jos pakkauksessa on nähtävissä ulkoinen vahinko on kuljettajan läsnä ollessa tarkistettava, onko ulkoinen vahinko aiheuttanut itse tuotteelle vauriota kyseiseen kohtaan. Vahingosta tulee mainita rahtikirjaan vahingon havaitsemisen yhteydessä. Ilman tätä merkintää emme voi korvata tuotteen kuljetusvahinkoa. Jos asiakas ei halua uutta tuotetta kuljetuksessa vaurioituneen tilalle asiakkaalle palautetaan tuotteen hinta vähennettynä toimituskuluilla ja palautuskuluilla.

Toisinaan tuotteen virhettä ei näy päälle joten tuote on avattava ja tarkistettava 3 päivän sisällä toimituksesta mahdollisten kuljetusvaurioiden havaitsemiseksi.  Kaikista kuljetusvaurioista tai tuotteessa olevista muista vioista on ilmoitettava välittömästi tai viimeistään seuraavana arkipäivänä TurunKalusteen asiakaspalveluun mieluiten sähköpostilla myynti@turunkaluste.fi. Ilmoittamisen nopeudesta riippuu se, miten nopeasti asiakas saa korvaavan tuotteen tai tuotteen osan vaurioituneen tilalle. Vaurioituneista osista on kuitenkin ilmoitettava ennen tuotteen kasaamista. Epäselvissä tapauksissa jos asiakas ei edellä mainittua vahinkoa ole 3 päivän sisällä ilmoittanut, saattaa vahinko koitua asiakkaan tappioksi. Turun Kaluste ei vastaa huolimattomasti ilmoittamatta jätetyistä virheistä tai vahingoista

Kuljetusreklamaatio

ilmoita sähköpostitse (myynti@turunkaluste.fi) seuraavat asiat

 1. Tilauksen numero
 2. Jos tuotteita on enemmän mistä tuotteesta on kysymys – kerro missä vaurio esiintyy ja lisää kuvat vahingosta/ista sähköpostiin
 3. oliko paketissa näkyvää vauriota vai oliko kyseessä nk piilovaurio joka näkyy vasta kun paketti on avattu – ota paketista myös kuva
 4. säilytä pakkausmateriaali siihen asti että reklamaatio on käsitelty mahdollista vaihtoa/palautusta varten.

Henkilötiedot

Kirjattujen tilausten yhteydessä saadut asiakastiedot tallennetaan ainoastaan TurunKalusteen asiakasrekisteriä varten. Rekisteri on salainen ja vain TurunKalusteen asiakaspalvelukäytössä. Yritys voi tarjota asiakkaalle mahdollisuutta saada tarjouskirjeitä ja muuta mainosmateriaalia sähköpostitse, mutta asiakkaalla on aina oikeus kieltäytyä sähköisestä ja muunlaisesta suoramarkkinoinnista.

Tilauksen Peruuttaminen

Asiakkaalla on oikeus perua tekemänsä tilaus ennen kuin tuote on ehditty toimittaa jolloin perutus on kuluton.

 • Jos tilaus on ehtinyt lähteä matkaan Kun asiakas tekee tilauksen peruutuksen palautetaan asiakkaalle tuotteen hinta vähennettyinä toimituskuluilla.
 • Jos tilaus vaurioituu kuljetuksen aikana ja asiakas tekee tilauksen peruutukseen veloitetaan asiakkaalta jo kertyneet rahtikustannukset samoin kuin mahdolliset palautuskulut.
 • Jos tilausta ei ole noudettu postista tai matkahuollosta ja tilaus palautuu takaisin lähettäjälle peritään tällöin asiakkaalta tuotteen palautuksesta ja lähettämisestä syntyneet kulut.

Sopimuksen peruutus voidaan vain ja ainoastaan tehdä puhelimitse TurunKalusteeseen, 0440 661 761  tai sähköpostitse osoitteeseen myynti@turunkaluste.fi

Tehtäessä peruutusilmoitus ilmoitetaan tilausvahvistuksen numero ja nimi jolloin asiakkaalle ilmoitetaan miten peruutus tapahtuu.

Yritys  ei vastaa peruutuksesta, jonka asiakas on tehnyt ilman yhteydenottoa yrityksen asiakaspalveluun ja ilman vaadittuja toimenpiteitä. Tällöin voidaan katsoa toisen osapuolen rikkoneen sopimusehtoja eikä palautusta katsota hyväksytyksi. Yrityksellä ei ole tällöin velvollisuutta tehdä tilauksen peruutusta.

Palautusoikeus

Asiakkaalla on 14 päivän mahdollisuus tutustua tuotteeseen. Palautukseen oikeuttava aika lasketaan tavaran vastaanottamispäivästä alkaen. Tuotteeseen tutustuminen katsotaan määrältään ja laadultaan sellaiseksi, kuin asiakas tutustuisi tuotteeseen ja sen ominaisuuksiin myymälässä tuotetta ostaessaan. Tuotetta ei saa ottaa käyttöön tutustumisaikana ja tuote pitää olla pakattuna kuin se vastaanottaessa oli alkuperäisessä paketissa ja paketin pitää olla ehjä – jos näin ei ole veloitetaan silloin rikkoontunessta paketista 25% tuotteen arvosta.

Lue lisää palautuksesta

Takuu

Asiakkaan tulee säilyttää TurunKalusteen lähettämä tilausvahvistus tuotteen tilaamisesta sekä kuitti/tuloste ennakkolaskun maksamisesta takuuehdon täyttämiseksi. TurunKaluste antaa kaikille tuotteille vähintään kuluttajansuojalain mukaisen puolen vuoden eli kuuden kuukauden takuun tuotteen vastaanottamispäivästä lukien. Pidemmistä takuuajoista mainitaan kunkin pidemmän takuun omaavan tuotteen kohdalla erikseen. Tavarantoimittajat vastaavat tuotteidensa laadusta takuuaikana. Takuu on henkilökohtainen ja raukeaa kun omistaja vaihtuu.

Reklamaatiot

TurunKaluste vastaa siitä, että asiakas saa tuotteen kotiinsa uutena ja sopimuksen mukaisena. Kuljetuksesta johtuneísta paketin repeämisistä, kolhiintuneista paketeista ja tuotteessa muuten olevasta vauriosta on ilmoitettava välittömästi tai viimeistään seuraavana arkipäivänä asiakaspalveluun alla olevan ohjeen mukaisesti.

Asiakkaan tulee aina tarkistaa paketti noudettaessa se postista tai matkahuollosta tai vastaanottaessa sitä kuljetusyhtiöltä siten että jos paketissa on selkeä ulkoinen kuljetusvaurion jälki tulee asiakkaan pyytää virkailijaa merkitsemään se asiakirjaan tai kuljettajaa rahtikirjaan jotta kuljetusvaurio voidaan todeta jo tavarantoimittajan puolesta. Jos näin ei toimita emme ole vastuussa mahdollisista kuljetusvauriosta vaan vaurio jää asiakkaan tappioksi. Lisäksi jos virhe on piilevä tulee se reklamoida viimeistään kolmen vuorokauden kuluessa tavaran vastaanottamista. Asiakkaan tulee säilyttää pakkausmateriaali siihen asti kunnes reklamaatio on käsitelty loppuun.

Jos tuotteessa on  kuluttajansuojalain mukaisen kuuden kuukauden aikana tuotteen normaalissa ja asianmukaisessa käytössä ilmennyt virhe tai vaurio, katsotaan sen olleen tuotteessa jo ostohetkellä. Tällöin TurunKaluste vastaa tuotteen korjauttamisesta tai korvaavan tuotteen toimittamisesta asiakkaalle. Asiakkaan tulee ilmoittaa tuotteen viasta Turun Kalusteen asiakaspalveluun välittömästi sen havaittuaan.

Reklamaatio-ohje

Kun asiakas on yhteydessä asiakaspalveluumme tulee aina mainita tilauksen numero, asiakkaan nimi ja tuotteen vastaanottopäivä sekä miten tuote on viottunut ja lähettää tästä viottuneesta tuotteesta ja pakkauksesta sähköinen kuva sähköpostiimme.

asiakaspalvelun puhelinnumero on; 0440 661 761

asiakaspalvelun sähköpostiosoite on; myynti@turunkaluste.fi

TurunKaluste ei vastaa

 • Tuotteen väärinkäytöstä aiheutuneita vaurioista.
 •  Jos asiakas ei ole merkinnyt näkyviä kuljetusvaurioita vastaanottaessa pakettia postissa, matkahuollossa tai kuljettajalle rahtikirjaan. Näkyvä kuljetusvaurio on aina merkittävä rahtikirjaan jos näin ei tehdä emme vastaa kuljetusvauriosta.
 •  Jos asiakas ei ole avannut pakettia kolmen päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta  ja tarkistanut että tuote on virheetön.
 • Asiakkaan huolimattomuudesta ja ymmärtämättömyydestä johtuneista vaurioista esimerkiksi tuotteen kasaamiseen liittyvissä asioissa.
 • Tuotteen normaalin käytön aiheuttamasta tuotteen kulumisesta, esimerkiksi patjan tai sohvan istuimen normaalista muotoutumisesta käytön aikana tai tuotteen lakkapinnan himmenemisestä käyttöhankauksen takia.
 • Normaalista puulaadun käyttäytymisestä sellaisten tuotteiden kohdalla, jotka erillisessä informatiivisessa kuvauksessa on todettu käsitellyksi vanhanaikaisen näköisiksi, valmistettu uunikuivaamattomasta kierrätysmännystä ja joihin on mainittu kuuluvan naulanjälkiä ja halkeamia.

Yritys ei  vastaa asiakkaan tekemistä mittausvirheistä, jolloin esimerkiksi kulmadivaanin osat eivät mahdu ulko-ovesta sisälle tai pitkät tuotteet eivät mahdu kääntymään eteisen kulmista. Yritys  ei vastaa myöskään edellä mainitusta johtuneista tilanteista, jolloin tuotetta on jouduttu säilyttämään sellaisessa tilassa, esimerkiksi ulkoilmassa, että tuotteesta on saattanut esimerkiksi kastumisen takia tulla myyntikelvoton,vaikka olisikin alkuperäisessä pakkauksessaan. Tällaisissa tapauksissa emme hyväksy tuotteen palauttamista, vaan lähetämme tuotteen takaisin asiakkaan kustannuksella.

Ylivoimainen este (force majeure)

 

Verkkokauppa ei ole velvollinen korvaamaan kauppoja, jos sopimuksen täyttäminen estyy tai viivästyy syystä, joka on verkkokauppiaan vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella.

Ylivoimainen este on ennalta arvaamaton tapahtuma, joka estää tai tekee kohtuuttoman vaikeaksi osapuolen sopimusvelvoitteiden täyttämisen määräajassa. Tällaisia tapahtumia ovat viranomaisen toimenpiteet, tietoverkon toiminnan häiriöt, sähkökatkokset, varkaudet, luonnonmullistukset, tulipalot, sota tai sen uhka, kapinat, mellakat, terrorismi ja työtaistelutoimenpiteet tai muu yhtä merkittävä ja epätavallinen osapuolista riippumaton syy kuten pandemia.

Mikäli ylivoimainen este jatkuu yli kolme kuukautta, on sekä verkkokauppiaalla että asiakkaalla oikeus purkaa tilaukset ilman vahingonkorvaus- tai viivästysseuraamuksia.

Turunkaluste.fi  pidättää oikeudet kaikkiin kuluttajakaupan lakien ja sääntöjen mukaisiin muutoksiin Internet-kaupassa ja kaupankäynnissä. Muutoksiin sisältyvät muun muassa sopimusehtojen ja niiden osa-alueiden muutokset ja täydennykset, hintamuutokset, malliston muutokset, maksamiseen ja kuljetukseen liittyvät muutokset, Tapaukset ja tilanteet, joista näissä sopimusehdoissa ei ole mainintaa, käsitellään Suomen lain ja kuluttajakaupasta säädettyjen lakien ja sääntöjen mukaan.

TurunKaluste