Verkkokaupasta ostettujen tuotteiden palautus tai Vaihto-oikeus

Pientavarat, Taulut, Matot, Valaisimet ja Tekstiilit

 • 14 pv:n palautusoikeus
 • Hygieniatuotteilla (tyynyt, peitteet, sijauspatjat) ei ole palautus tai vaihto-oikeutta
 • Palautettava tuote pitää olla käyttämätön, myyntikuntoinen ja pakattu alkuperäiseen pakkaukseen. Jos pakkauspahvi on vaurioitunut – vähennetään silloin tuotteen arvosta 5-25% riippuen vahingon laajuudesta.
 • Jos paketti on avattu pitää palautuksen yhteydessä huomioida että jos tuotetta ei ole pakattu huolella ja tuote vaurioituu kuljetuksen aikana emme vastaa näistä vauriosta vaan asiakas.
 • Jos pakettia ei ole noudettu postista tai matkahuollosta ja se palautuu takaisin lähettäjälle veloitetaan näistä aiheutuneet kulut asiakkaalta
 • Poistotuotteilla ei ole palautus tai vaihto-oikeutta

Huonekalut

 • Varastotuotteilla 14 pv:n palautusoikeus ( jos tuotekortilla ei ole erikseen mainittu että kyseessä tilaustuote on kyseseessä varastotuote)
 • Palautettava tuote pitää olla käyttämätön, myyntikuntoinen ja virheetön ja jos tuote on  kasattu pitää tuote purkaa ja pakata kuten se oli pakettia vastaanottaessa alkuperäiseen pakkaukseen.
 • Jos paketti on avattu ja pakkausmateriaali esim pahvilaatikkoa on vaurioitunut, revennyt  – vähennetään silloin tuotteen arvosta 5 -25% riippuen vahingon laajuudesta.
 • Jos paketti on avattu ja jos tuotetta ei ole pakattu huolella ja tuote vaurioituu kuljetuksen aikana vastaa näistä vauriosta asiakas.
 • Jos pakettia ei ole noudettu postista tai matkahuollosta ja se palautuu takaisin lähettäjälle veloitetaan näistä aiheutuneet kulut asiakkaalta
 • Poistotuotteilla ei ole palautus tai vaihto-oikeutta
 • Tilaustuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta

Asiakkaalla on 14 päivän mahdollisuus tutustua tuotteeseen. Palautukseen oikeuttava aika lasketaan tavaran vastaanottamispäivästä alkaen. Tuotteeseen tutustuminen katsotaan määrältään ja laadultaan sellaiseksi, kuin asiakas tutustuisi tuotteeseen ja sen ominaisuuksiin myymälässä tuotetta ostaessaan. Tuotetta ei saa ottaa käyttöön tutustumisaikana!

Peruutus ja palautusoikeus ei koske

 • sellaisia tuotteita, joiden mitat tai muut ominaisuudet poikkeavat normaaleista tuotteista. Näitä tuotteita voivat olla esim. tilaustuotteet ja mittojen mukaan tehdyt tuotteet kuten esimerkiksi matot, erikoismittaiset patjat ja erikoismittaiset sängyt.
 • tilaustuotteita jotka on valmistettu asiakkaan valitsemien puuvärien, kankaiden mukaan tai asiakkaan antamien mittojen mukaan.
 • varaosia tai lisäosia, joita tilataan täydentämään jo valmista tuotetta.

Yritys  ei vastaa palautuksesta, jonka asiakas on tehnyt ilman yhteydenottoa yrityksen asiakaspalveluun ja ilman vaadittuja toimenpiteitä. Tällöin voidaan katsoa toisen osapuolen rikkoneen sopimusehtoja eikä palautusta katsota hyväksytyksi. Yritys palauttaa tällöin tuotteen asiakkaalle asiakkaan kustannuksella..

Tuotteen vaihtaminen

Kun asiakas haluaa vaihtaa tuotteen, hänen tulee olla yhteydessä TurunKalusteen asiakaspalveluun josta saa ohjeet tuotteen palautusta varten ja sen jälkeen asiakas voi tehdä uuden tilauksen.

Tilauksen peruuttaminen

Asiakkaalla on oikeus perua tekemänsä tilaus ennen kuin tuote on ehditty toimittaa jolloin perutus on kuluton.

 • Jos tilaus on ehtinyt lähteä matkaan Kun asiakas tekee tilauksen peruutuksen palautetaan asiakkaalle tuotteen hinta ilman toimituskuluja.
 • Jos tilaus vaurioituu kuljetuksen aikana ja asiakas tekee tilauksen peruutukseen veloitetaan asiakkaalta jo kertyneet rahtikustannukset samoin kuin mahdolliset palautuskulut.

Tehtäessä tilauksen peruutusilmoitus tapahtyy se sähköpostitse myynti@turunkaluste.fi jolloin ilmoitetaan tilausvahvistuksen numero ja mitä tuotetta palautus koskee  ja nimi

Yritys  ei vastaa peruutuksesta, jonka asiakas on tehnyt ilman yhteydenottoa yrityksen asiakaspalveluun ja ilman vaadittuja toimenpiteitä. Tällöin voidaan katsoa toisen osapuolen rikkoneen sopimusehtoja eikä palautusta katsota hyväksytyksi. Yrityksellä ei ole tällöin velvollisuutta tehdä tilauksen peruutusta.

Tuotteen palauttaminen

 • Kun asiakas haluaa palauttaa tuotteen, hänen tulee olla yhteydessä TurunKalusteen asiakaspalveluun sähköpostilla myynti@turunkaluste.fi jossa mainitaan tilauksen numero, asiakkaan nimi  ja mitä tuotetta palautus koskee.
 • Asiakaspalvelu lähettää sähköpostitse palautusohjeet jossa kerrotaan tuotteen pakkaamisesta, pakkaukseen liitettävistä tiedoista ja tuotteen lähettämisestä.
 •  Palautustavoista ja rahapalautuksista kerrotaan tarkemmin alla.

Palautusrahtimaksu

Palautusrahdin kaikille tuotteille maksaa asiakas. Palautusrahdin arvo on vähintään sama kuin toimituskulukin. Isompien tuotteiden palautusrahti saattaa olla enemmän kuin siitä peritty toimitusmaksu. Palautusrahdin osuus vähennetään asiakkaalle palautettavasta kauppasummasta.

Rahan palauttaminen

Palautamme tuotteen hinnan asiakkaalle vähennettynä toimituskuluilla asiakkaan maksutavalle viipymättä kuitenkin viimeistään 14 päivän kuluessa tuotteen palautuksesta, jos tuote  on käyttämätön, myyntikuntoinen ja pakattuna alkuperäiseen ehjään pakkaukseensa.

Palautustavat

Postin tai matkahuollon kautta toimitetut paketit 

Palautuksen voi tehdä joko maksamalla itse palautuskustannukset tai sitten lähetämme palautusrahtikirjan sähköpostitse, jolloin asiakkaan tarvitsee ainoastaan tulostaa rahtikirja ja viedä tuote lähimpään matkahuollon tai postin toimipisteeseen tai tuotteen voi palauttaa postitse tai matkahuollosta myös asiakaspalautuksena jos ei mahdollista tulostaa rahtikirjaa.

Schenkerin kautta toimitetut paketit

Tuotteen ollessa iso kuljetusyhtiö noutaa tuotteen asiakkaalta samalla tavalla kuin tuote on toimitettu. Asiakaspalvelu tilaa noudon ja he sopivat asiakkaan kanssa tarkemmasta noudon ajankohdasta.

Myymälään palautus

Myymälään tehdystä palautuksesta emme veloita palautuskuluja.

Jos tuote on asiakkaan toimesta menettänyt myyntiarvoaan, asiakas on velvollinen korvaamaan TurunKalusteelle tuotteen myyntihinnan ja arvonalentumishinnan välisen erotuksen. Tällöin palautamme tuotteesta ja palautuskuljetuksesta maksetun hinnan vähennettynä edellä mainitulla erotuksella. Tuotteen arvon aleneminen käsitellään tapauskohtaisesti.