Memory eli Muistipatjat

Memory eli Muistipatjat

Jos etsit sopivaa ja laadukasta patjaa, mutta pelkkä vaahtomuovi tuntuu liian köykäiseltä materiaalilta, kannattaa tutustua viskoelastiseen vaahtomuoviin, joka tunnetaan myös nimellä memoryfoam tai älyvaahto.

Viskoelastinen vaahtomuovi muotoutuu kehon lämmön ja painon mukaan. Se tukee vartaloa juuri sen kaarien mukaan muotoutuen täydellisesti nukkujan alle, ja ympärille. Viskoelastisesta vaahtomuovista valmistetut patjat ja sängyt muistuttavat ulkoisesti joustinpatjoja ja -sänkyjä, mutta sisältävät vain muotoutuvaa visco-materiaalia.

Viskoelastinen vaahtomuovi toimii parhaiten normaalissa huonelämpötilassa. Liian viileässä, kuten peruslämmöllä olevassa mökissä, sen ominaisuudet eivät ole parhaimmillaan, vaan vaahto jää liian kovaksi. Materiaalin kimmoisuus palautuu kyllä kun huoneen lämpötila nousee, mutta se vie oman aikansa. Tämä on syytä huomioida, jos miettii viskoelastisen sängyn, tai patjan hankkimista mökille tai muuten viileään makuuhuoneeseen.

Viskoelastinen materiaali tasaa vartalon pintapainetta, joten öinen pyöriminen ja kääntyily vähenee ja yöunet ovat tasaisempia. Jos viskoelastisen sängyn tai -patjan hankinta mietityttää, voi ensin hankkia viskoelastisen sijauspatjan ja kokeilla sillä, sopiiko materiaali omiin tarpeisiin. Viskoelastinen sijauspatja on tunnultaan napakampi kuin perinteinen vaahtomuovi, joten jos etsit “kovaa” sijauspatjaa, kannattaa ehdottomasti kokeilla viskoelastista vaahtomuovia.

Näytetään kaikki 14 tuotetta