Boogie

Boogie-kangas: Boogie on miellytävän pehmeä Chenille  kangas, jossa saatavana kauniit ja murretut värivaihtoehdot. Likaa ja vettä hylkivä kangas on laadukas ja kestävä. Boogie on 100 % pehmeää  polyesteriä. Tämä tekstiilikangas täyttää toiveesi mukavuudesta ja viihtyisyydestä ja mattapintainen korkea/matala rakenne antaa kankaalle hämmästyttävän ulkonäön.

Hankauksenkesto : 100.000 Martindale
Pillingi: Ei nyppyynny 4 /5
Värin valonkesto:  hyvä 5 
Paloluokitus: EN 1021-part 1, (SL2)
Koostumus: 100% PES
Pesu: Kostealla pyyhkiminen, imurointi. Vesipesu 30 °c.

Voit ostaa kangasta myös metreittäin kauttamme – kysy lisää asiakaspalvelustamme

Lisätietoa

Koostumus : PES = Polyester.Polyesteri on elastista, vahvaa, rypistymätöntä, pehmeää ja kimmoisaa kuitua, minkä lisäksi sillä on hyvä hankauksenkesto. Polyesteri on hydrofobinen kuitu, joten se hylkii vettä ja siten kuivuu erittäin nopeasti. Polyesteriä käytetään yleensä muiden kuitujen kanssa erityisesti sen vahvuuden takia.

Hankauksenkesto :  Martindale-menetelmä on tarkoitettu nukattomien kudottujen ja neulottujen kankaiden hankauksenkeston mittaamiseen. Testissä tutkittava kangas kiinnitetään pyöreään alustaan, jota hangataan standardivillakangasta vasten pyörivällä liikkeellä. Hankauksenkestotuloksena ilmoitetaan kierrosmäärä, jonka jälkeen kaksi kankaan lankaa katkeaa. Kankaita testattaessa ei kahden langan katkeamisen kriteeri välttämättä kerro varsinaisen kulumisen määrää itse tuotteessa.  

Käytännössä sisustuskankaiden kulutuksenkeston voi jakaa kolmeen luokkaan:

Peruskestävä kangas vähintään 15 000 
Kestävä kangas  15000 – 25 000 
erittäin kestävä kangas ns julkisen tilan kangas >50 000 

Paloluokitus  määrittää kankaan paloturvallisuusluokitus. 

SL2 tai EN 1021-1  =   Kotien sisustuskankailta vaadittava paloturvallisuusluokitus, ns.tupakkatesti.
SL1 tai EN 1021-1+2  =  Julkitilan sisustuskankailta vaadittava paloturvallisuusluokitus, ns.liekkitesti.

Huom : Eurooppalaisen normin mukainen EN-luokitus on yleistymässä SL-luokituksen väistyessä käytöstä. 

Pillinki, eli nyppyyntyminen  Käytössä kankaan pintaan voi erottua kuituja, jotka hankautuessaan toisiaan vasten voivat muodostua nypyiksi kankaan pintaan. Tämä on ominaista kankaille, joiden koostumuksessa on luonnonkuitua, tai löyhempi sidosrakenne. Nyppyyntymistä voi aiheutua myös muiden tekstiilien, esimerkiksi vaatteiden irtokuitujen tarttuessa kankaan pintaan.   Nyppyjen poisto on osa kankaan normaalia hoitoa, mutta sen muodostumista voidaan estää säännöllisellä ylläpidolla. Imuroi kankaan pinta hankaamatta tekstiilisuulakkeella. Tämä poistaa ylimääräiset kuidut kankaan pinnalta ja estää niiden tarttumisen kankaaseen. Nypyt ja irtokuidut voidaan poistaa kankaan pinnasta helposti myös nukkaleikkurilla. Nukanpoisto tekee kankaasta siistin, eikä se vahingoita kankaan rakennetta.  

Nyppyyntymis- eli pillinkitaipumus arvostellaan asteikolla 1–5. 

1–2 = runsasta nyppyyntymistä
3     = vähäistä nyppyyntymistä
4–5 = ei nyppyyntymistä

Värin valonkesto-ominaisuudet arvostellaan harmaa-asteikolla 1-5 (grey scale) tai siniasteikolla 1-8 (blue scale), jolla voidaan määritellä erittäin hyvän arvon 5 (grey scale) ylittävien kankaiden valonkestoa. Testi määrittää, kuinka paljon väri muuttuu valon vaikutuksesta.

4     = perusvaatimus, hyvä värin valonkesto
5-6 = erittäin hyvä värin valonkesto
6-8 = erittäin hyvä värin valonkesto (vain blue scale) – soveltuu erikoiskohteisiin.

Värierot erä- ja pakkakohtaisesti ovat kaikkien sisustuskankaiden kohdalla väistämättömiä. Tästä johtuen kankaan väri saattaa hieman poiketa värikartan mallista.

Kutistumista voi tapahtua, kun kangasta pestään. Sisustuskangas voi kutistua tai venyä ominaisuuksiensa, sekä pesussa tapahtuvien mekaanisen muokkauksen, pesuliuoksen laadun, pesulämpötilan ja kuivaustavan säätelemänä. On tärkeää noudattaa pesuohjetta. Lisäksi kangas tulee pesun jälkeen aina oikoa oikeaan muotoonsa kuivumaan laitettaessa. Huonekalun irtopäälliset tulee pukea kankaan ollessa vielä hieman kostea. 

Saatavissa olevat värit (tietokone näytöllä kuvat avatuvat isommaksi)